Domači vinski kis – Domača Lekarna

domaci_vinski_kis
Glivično vnetje, ki se pojavi na rokah in nogah je lahko neznosno. Neprestano srbenje, majnih vodnih bulic, povzroča dodatno širjenje okužb. Ko pride čas zime in oblečemo pletene pulovarje, nam ti dodatno nadražijo kožo.
Najboljši recept, ki pomaga pri glivičnem vnetju je domači vinski kis. V umivalnik ali kopelno posodo nalijete vodo, kateri dodate vodni kis. Potem v to domačo pripravljeno zdravilno kopel, poloćite roke ali noge. Sprostite se in uživajte v tej kopeli, ki celi vaše bolečine. Glivično vnetje boste s pomočjo domačega vinskega kisa uspešno pozdravili.

Na nastanek obolenja vplivajo številni dejavniki, na primer povečana vlažnost kože, določena kislost in povišana temperatura. Takšne okoliščine ustvarjajo različne aktivnosti, delovne razmere, določena oblačila ali obuvala. Dolgotrajno delo v določenem okolju, aktivno ukvarjanje z nekim športom, pri katerem je potrebna nošnja določenih oblačil in obuval, lahko dodatno spremenijo kožo. Zaradi tesnega prileganja obuval, ki preprečujejo kroženje zraka, ter neprimernih materialov in njihove »neprepustnosti« se poveča znojenje kože. Tako se ustvari »prijetno in ugodno okolje« za rast in razmnoževanje glivic. Sintetični materiali, ki »ne dihajo«, lahko stanje dodatno poslabšajo. Tudi nezadovoljivo brisanje nog po kopanju ali prhanju, plavanju ali rekreaciji lahko vodijo v nastanek atletskega stopala. Če temu pridružimo še hojo z golimi nogami v garderobah, savnah, telovadnicah ali ob bazenih., je okužba še verjetnejša. Nezdravljeno atletsko stopalo lahko vodi v razširitev okužbe na vse stopalo

Polaganje rok v kopel

Skupine:

Razno,

Zadnja posodobitev 31/01/2024