Vrste ljubezenska razmerja

V vsakem romantična razmerja en partner postane vodja. Podlaga za nastanek kakršne koli vrste odnoa je moč, v večini primerov, kjer en partner ima ali daje več kot drugi, s tem si pridobiva naklonjenost in odvisnost od drugega.

Torej, kakšne vrste odnosov je vaša ljubezen?

“Romantična ljubezen”
– to je prva in najpogostejša vrsta razmerja. Oba partnerja sta zelo povezana med seboj in sta enako odvisna drug od drugega. Zaljubljenca lahko vplivata na medsebojno obnašanje in tudi medsebojni strah pred izgubo odnosa.

Ljubezen – prijateljstvo
– ta vrsta odnosa, ki temelji na romantični ljubezni in medsebojni povezavi je visoka stopnja ljubezni. V tej zvezi obstaja globoko medsebojno spoštovanje partnerjev. Niti eden od niju ne bo v drugi polovici iskal kar hoče. Medsebojne koncesije se izvedejo kot rezultat razprave. V večini primerov teh parov odnos temelji na stabilnih koreninah družinskih odnosov. Ne uporabljajo ljubezen za spreminjanje drug drugega.

“Karizmatična ljubezen”
– sistem odnosov, v katerih je ena partner veliko bolj povezan z drugim. Zaljubljen Partner naredi koncesije in je pripravljen izpolniti vsako željo in muhavost partnerja. Tako si je prizadeva za ohranitev odnosa. V bistvu gre za neenak in odvisen odnos, ki zahteva, da se partnerja nenehno usklajujeta z danimi pravili.

“Svobodno ljubezen”
, nekaj podobnega karizmatični ljubezni. Značilnost tega odnosa je, da enega od partnerjev bolj zanimajo drugi ljudje kot njegov partner. Drugi partner podpira razmerje zaradi prevladujočih pogojev. V večini primerov, če so odnosi ohranijo in prerasejo v družino, se porodi prešuštvo.

“Podrejena ljubezen” – gre za sistem odnosov, v katerih eden partner uporablja ljubezni drugega samo zato, da bi imeli moč nad njim. V tem primeru opravljajo le svoje lastne cilje. Na primer zahteva po nadzoru in podrejenosti.

“Preračunljiva ljubezen” -Najpogosteje je to taka unija, ki temelji na določenih razlogih (prisilne poroke, finančne pomoči, strah samote),. poredko se rodi iz tega odnosa resnična bližina.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 07/07/2019