nedelja , april 21 2019
Domov / Osebna rast / Zakaj današnji moški stereotipno beži pred odgovornostjo in se do 30. leta igra Petra Pana?

Zakaj današnji moški stereotipno beži pred odgovornostjo in se do 30. leta igra Petra Pana?

Zakaj današnji moški stereotipno beži pred odgovornostjo in se do 30. leta igra Petra Pana?

V paket napačno oblikovane primarne družine – z neavtoritativnim ali zgolj premalo prisotnim očetom – sodi tudi šibek Nadjaz, zaradi katerega moški v odraslosti ne ve, kaj je moralno prav. Tudi karieristična oz. premalo prisotna, včasih celo čustveno hladna mama zaznamuje sedanje rodove mladih moških. Razvajenost s primesmi patološkega narcizma je lastnost mnogih mladih moških, ki nimajo notranjega občutka za odraslo in možato življenje. Tudi družbeni sistem današnjemu moškemu ni prizanesel. Ženske moškega prekašajo, torej simbolno kastrirajo v marsičem. Moški bežijo pred resnimi zvezami in odgovornostjo – samo avanturistično občevali bi, predajali bi se omami in dvomljivim hobijem –, ženske pa so nesrečne. Iščejo prince na belih konjih, ki jih ni in ni, vsak domnevni princ na belem konju pa se izkaže kot prevarant na sivem oslu. Zagata – za moške in ženske – je popolna, ker je sistemska, napaja pa se iz feminizma in porušenega vzorca tradicionalne družine.

Anja Kuhar

Poglej še

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res Ne prepiraj se z idiotom. Potegnil te …

2 komentarja

  1. Ne niso vsi moški stereotip Petra Pana.

  2. lp.,res,vse lepo in prav,.,.Ampak,zakaj je vedno moški negativec,to ni res,.,nismo vsi “tisti”,da vsak drugi pade po stopnicah,.,,.

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri