Navade zaradi katerih ne bogatite, so navade, ki jij prav gotovo lahko hitro prepoznate, da so del vašega življenja in z zaestnim spreminjanjem lahko spremenite njihovo zakoreninjenost:

Navade zaradi katerih ne bogatite

NAKUP NAJCENEJŠIH STVARI

Določeni ljudje preprosto kupujejo najcenejše stvari. Bolj kot kakovost jih zanimajo številke. Te morajo biti nizke. Vsak nakup, ki ga opravijo je najcenejši. Pa lahko gre za telefone, računalnike, hišno opremo, oblačila, čevlje.

NAKUP NA KREDIT


Nekateri ljudje kupujejo vse na posojilo oz. kredit. Nenehno ustvarjajo in najdejo nove možnosti, kako dobiti ugodnejši kredit. Največja težava pri tem, da vzamejo kredit za nepomembne stvari. Priporočljivo je vzeti kredit in ga postopoma izplačevati.

Idealna možnost je, da za nekaj vzamete eno posojilo in ga izplačujete postopoma.

ČUSTVENO NAKUPOVANJE


Ko nas čustva vdajo v nakup, ponavadi kupujemo stvari, ki jih nismo imeli namena kupiti oz jih morda ne potrebujemo. 
Med čustvene nakupe spadajo tudi čokolade v supermarketu, spontani nakupi kave, nakup oblačil … Čustveno nakupupovanje spada med navade zaradi katerih nekateri ne bogatijo.

FINANČNA PISMENOST – navade zaradi katerin ne bogatite

Finančna pismenost temelji na tem, da človek ve, koliko lahko porabi na mesec, koliko lahko porabi in kaj konkretno. Na podlagi tega se gradi proračun za mesec, teden, dan in podobno.

Bodi pozorni in temeljito ocenite, koliko denarja boste namenili za potrošnjo. Mnogi ljudje dobijo plačo in takoj porabijo ves denar. Potem pa se sprašujejo, kako bodo preživeli naslednje tri tedne.

Ljudje, ki cenijo svoje delo in znajo ravnati z denarjem, ne bodo nikoli ostali brez denarja v žepu, ne glede na njihov zaslužek. 

Pomembno je vedeti, za kaj porabite, koliko porabite in zakaj.

VARČEVANJE


Vsakdo bi v življenju moral imeti prihranke, v velikosti vsaj treh rednih plač oz nakazil. Vendar je potrebno gledati, da vas varčevanje ne pahne v pohlep. 

Največja težava je prihraniti denar, če ga ni. 

Obstaja veliko POZITIVNIH MISLI, ki so odlična motivacija do uspeha in zastavljenga cilja.
Do večje motivacije na področju financ vam bodo odlično pomagale tudi AFIRMACIJE za privabljanje denarja.

author-sign