Manj neuporabnih nakupov

Ja gospe in gospodje, res je, svet po gospodarski krizi več ni isto. Ne glede na obljube, oglaševanja v medijih, propagiranje izdelkov, ki so se pocenili – ljudje niso več tako prenagljeni z zapravljanjem denarja. Ni več nepremišljenih nakupov, da bi delali vtis na soseda, ali tekmovali s prijatelji. Kultura potrošnje se je spreminila, vendar še vedno živi zaradi ohranjanja svetovnega gospodarstva.

Nakupovanje prav tako ni več tako veliko sredstvo za depresijo. Če smo prej kupovali modne trende, sedaj slonimo na izbiri uporabnih izdelkov.

Prvo mesto zasedajo gospodinjski pripomočki.
Zelo nesmiselne so propagande kuhinjskih pripomočkov, ki se kasneje izkažejo kot neuporabni in stojijo na enem mestu dokler počasi ne romajo v smeti. Ljudje spoznavajo, da veliko gospodinjskih predmetov ne potrebujejo v vsakdanjem življenju.
Na drugem mestu so nekoristna oblačila. Ekstravagantna oblačila kot so roza klobuk ali druga oblačila, ki so zaradi neuporabnosti pristala v omari za nabiranje prahu.
Naslednji na seznamu so pripomočki za videz, fitnes oprema, hišne živali in avtomobili.

Univerzalna zavrnitev nesmiselnih izdelkov bo izboljšala okolje. Ustvarilo se bo ravnovesje med svetovnimi gospodarstvi ter ekološkimi in socialnimi sistemi.
Obstaja pa vprašanje o smislu življenja. Ali je naše življenje le moto zaslužiti za golo preživetje in varčevanje za težke dni?

nakupovanje

author-sign