ponedeljek , marec 18 2019
Domov / Cistična fibroza 🌹 / Bolezen te spodbuja, da tečeš z metulji svojega življenjanja

Bolezen te spodbuja, da tečeš z metulji svojega življenjanja


Ste občutili kdaj trenutek lastne nemoči?
Se vam je kdaj zazdelo, da se vaš svet podira kot ogromen kup lego kock? Vas je zabolelo v srcu in skrčilo v trebuhu, ko ste izvedeli novico, ki je niste ne pričakovali, ne želeli slišati? … Novico, ki vas je vedno zabolela že ob spoznanju, da se to vse dogaja nekomu drugemu … In skoraj nemogoče, da bi se to zgodilo vam?

Kako je, ko izveš, da si neozdravljivo bolan?
Kako težko naenkrat postane tvoje lastno telo? Kako dolg je trenutek, ko prihajaš k sebi, ko loviš sapo, ko se boriš s solznimi očmi? Kako peklensko zaboli telo in noge od strahu postanejo mravljinčaste … V trenutku nisi ne velik ne močan. Takrat si preprosto samo človek, ki se bori za svoje življenje.

Še včeraj si se lahko pridušno nasmehnil in v šali pojasnil: “Vsi bomo enkrat umrli!” … Kaj pa danes? “Bom umrl?” … kako drugačno barvo dobi glas, ta notranji glas, ki ti šepeta nekako zgodbo o koncu življenja. Po vseh mravljincih v telesu se v očeh in glavi prikaže druga zgodba. Tista o lepoti TVOJEGA življenja.

Takrat prestopiš v drugo dimenzijo življenja.
Tisto dimenzijo, o kateri pišejo vsi zdravi ljudje, pa čeprav so se jo le redki dotaknili. Po končanem prvem šoku se v možganih vrtijo različne slike. Največkrat tiste o ljudeh, ki jih imamo radi in o trenutkih, ki smo jih preživeli nezavedno. Kakšno vrednost dobijo stvari, ki so del našega življenja … a so se nam vedno zdele čist navadne … Kako v hipu umrejo velike sanje, tiste ne realne.
Pred seboj zagledaš metulje na tratah ki si jih želiš ujeti … vidiš sonce, ki ti obsije obraz … čutiš vonj dežja, ki ti prej nikoli ni bil všeč. Vidiš, kakšna lepa lica in tople barve glasu imajo ljudje …
Kaj vse vidiš v tistih minutah bolečine … Koliko lepih majhnih utrinkov, brez katerih si živel mnoge dni, ko si se utapljal v resnično nepomembnih stvareh …

Bolezen še ne pomeni konca sveta.
Bolezen še ne pomeni, da bom umrl kar ta hip. Bolezen – tista težka, neozdravljiva … Tista narekuje, pojdi domov … odpri svoje čute … užij vsak trenutek … bodi hvaležen za vse, kar ti je dano … Bolezen te spodbuja, da pojdeš in tečeš z metulji svojega življenja

Bolezen-te-spodbuja-da-teces-z-metulji-svojega-zivljenjanja-NASTJA-KLEVzE-POZITIVNE-MISLI

Poglej še

Postani NAROČNIK Youtub kanala POZITIVNE misli

Dragi prijatelj, spremljaj naše misli tudi na Youtub kanlau POZITIVNE MISLI, tako, da se naročiš …

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri