Čudež življenja

čudež življenja

Čudež življenja sem doživela v trenutku, ko sem občutila strah, da bi slednje minilo.
Zato živite. Živite preproste trenutke, za katere ste še danes menili, da so dolgočasni ali jih enostavno sploh niste opazili…

Največje čudeže življenja spoznamo v trenutku, ko se bojimo, da bomo nekaj izgubili. Moja izkušnja je bila velik strah, ko se je zdravje obrnilo v tisto smer, ko je nastal kritičen trenutek in nisem vedela, kaj se dogaja. Kje bom končala. Kaj bo z menoj. Z ničemer nisem mogla vplivati na spremembo in težavo, ki je nastopila nenapovedano, zagotovo pa v času, ko bi jo najmanj želela. Vse je bilo odvisno od neke sile nad menoj. Od neke večje sreče ali pa samo od moje močne notranje življenjske energije.

Ko sem odhajala od doma, je bila moja želja samo eno. Vrniti se. Vrniti se in dalje negovati sebe in živeti življenje. Pobožat  stvari, ki so moj dom. Videti jih z odprtimi očmi, čutiti jih z vsemi čutili. Moje ljubke živali, samo še enkrat jih ljubkovati in jim povedati kako drage so mi.

Soočala sem se s strahom, da se zame življenje končuje in takrat  sem se najbolj zavedala, – kaj življenje je. Saj ne, da prej nisem živela zadovoljno in imela rada svojih dni. Vendar navkljub vsemu, sem šele takrat spoznala najglobje vrednote, kot je med drugim – jutranje odpiranje oči, ko vstaneš. Prvi jutranji vdih, ki napolni moja pljuča. Ko počneš tiste vsako dnevne majhne rutine, ki nam včasih ne pomenijo nič. Ko hitiš v službo slabe volje, brez energije. Ko si nase jezen bolj, kot na ves svet.

Zavedanje, ki se je rodil v strahu:

Danes vem, kako srečna sem, da sem tukaj, da občudujem naravo, svoj dom, svoje ljubljene. Da živim in opazujem. Da sanjam, pišem, ustvarjam. Vsaka malenkost me navdihuje. Rutine so izginile, prisotna sem vsak trenutek na polno. V svojem svetu, v mojem  življenju.

Biti med srečnimi, ki zjutraj vstanemo in vedo, da je življenje vse, kar zares imamo, je čudežno darilo. Ne stokajte, ne izgubljajte se v velikih čudežih, sezite po majhnih plodovih življenja. Po nežnih dotikih, čudovitih pogledih in čudežnih besedah. Napolnite svoj krog življenja z optimizmom. Polnite sebe in se predajajte. Življenje je lepo. Res lepo.

(nekaj besed iz moje resnične zgodbe in težave s katero se srečujem)

Nastja Klevže – avtor strani Pozitivne Misli – motivacija za lepše in boljše življenje.

 

To sem si želela
To sem si želela

To sem si želela.  Toplo jutro. Sonce. Son…

Narava je moja inspiracija
Narava je moja inspiracija

Narava je vir mojih misli. Narava je v celoti moj…

Za moje dobro se je vse to zgodilo
Za moje dobro se je vse to zgodilo

Za moje dobro se je vse to zgodilo. – Pa je res, …

Življenje je čudež
Življenje je čudež

Čudež življenja sem doživela v trenutku, ko s…

Če ste se danes zbudili zdravi
Če ste se danes zbudili zdravi

Če ste se danes zbudili zdravi in brez težav, po…

Odkrivam najlepše stvari na svetu
Odkrivam najlepše stvari na svetu

Vsak dan odkrivam najlepše stvari na svetu. Ker …

7 Comments

 1. Martina hvala <3

 2. Martina says:

  presunilo me je tvoje življenje, ki si ga opisala… In tudi ta članek.. zdaj vem, da ne smem obupati, ampak se boriti! 🙂 z veseljem bi kupila tvoje pozitivčice, ampak sem že tko na dnu z financami, da trenutno ne morem… Ampak jih bom, ko le pridem do denarja, tko lepe misli in vse….

  samo tako naprej!! 🙂

 3. Hermina says:

  Zelo lepo napisano!Prisrcna hvala.
  Res je sele, ko se osvobodimo strahu zazivimo polno zivljenje,karkoli nam pride na pot,jemljemo z lahkoto,in si recemo vse se bo dobro izteklo.Tudi jaz sem na lastni kozi izkusila.

  Hermina 🙂

 4. Dušanka hvala. Res je, vsak potrebuje inspiracijo kak dan. Zato želim, da vas moje misli motivirajo – za pozitivno življenje.

 5. Dušanka says:

  Pridejo dnevi,ko vse steče kot po maslu in pridejo dnevi,ko potrebujemo ‘inspiracijo’,da ugotovimo,da najdragocenejše reči niso vedno samoumevne,ampak smo bogati najbolj,če znamo v najbolj preprostih trenutkih prepoznati svoje zadovoljstvo,hvala Nastja za inspiracijo v tistih dneh,lp Dušanka

 6. Anita hvala za tvoje besede. Ti si čudovita oseba.

 7. anita says:

  Kako lepo napisano!!! Ostala sem brez besed.

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri