Božič je praznik, ki v vseh nas obudi otroško sanjarjenje in nas navdaja s spomini preteklih let. Božič ljudje podobno doživljamo. Vsaj tri stvari so, ki nas delajo enake v teh prazničnih dneh. Obdarovanje – dajanje kakor tudi prejemanje daril. Izdelovanje okraskov. Potem pa je še tu pripravljenje prazničnih dobrot.

Lepo je božič dočakati v miru. Vendar je tako, da blišč in sjaj božiča dočakamo v napetosti, saj hitimo po darila zadnje trnutke. Poznam ljudi, ki božična darila priravljajo že mesec ali dva prej. Meni to ne uspe.

Morda zato ne,
ker  sneg več ne pada pogosto pred božičom, pa mi potem topel december ne pričara prazničnega vzdušja. Vendar pa je obdarovanje zelo lepo in pomembno. Drobna darial, simbolični predmeti združujejo  družine. Otroške oči pa žarijo v pisanosti darilnih škatel in pisanih ovojnih darilih. Pa še nekomu se zelo svetijo oči. To so oči babic in dedkov. Ljudje, ki v otroštvu niso bili deležni darovanja in je pomaranča bila darilo skupaj z orehi. Le ti  imajo poseben žar v očeh in pravo nežnost v duši. Ko njihove dlani odpirajo pakete in radovedne oči zrejo v drobna darila, se v meni vedno porodi sočutje in dvojno veselje. Eno zanje in drugo zame, da sem obdarovala. Njim res ni pomembno kaj dobijo, važno je , da je pod dreveškom darilo z njihovim imenom. To so darila, ki imajo čustven naboj.
Imejmo se radi in naj bo vsk božič zelo poseben in neponovljiv.

Vesel Božič

Vesel Božič